SPOR YAPARKEN PERFORMANS ARTIŞI NASIL SAĞLANIR?

Spor yaparken belirli hedeflerimiz vardır. Bunlar arasında; fiziksel görünüm, kilo verme, kas kitlesini artırma, daha sağlıklı olma, profesyonel müsabakalara hazırlanma gibi örnekler sayabiliriz. Hedefinize göre daha iyi sonuç almak için bazı yöntemleri kullanmak performansınızı artırabilir.

Spor yaparken belirli hedeflerimiz vardır. Bunlar arasında; fiziksel görünüm, kilo verme, kas kitlesini artırma, daha sağlıklı olma, profesyonel müsabakalara hazırlanma gibi örnekler sayabiliriz. Hedefinize göre daha iyi sonuç almak için bazı yöntemleri kullanmak performansınızı artırabilir. Atletik performansı; fiziksel hareketten daha fazlası, fiziksel ve psikolojik faktörlerin toplamı olarak tanımlayabiliriz.

Bu yöntemlerin başında beslenme gelir. Aktif yaşam stili, düzenli egzersiz rutini de sağlıklı olmanıza yardımcı olur. Zamanınızı en etkili şekilde kullanarak hedefinize daha rahat ulaşmanıza yardımcı olacak yöntemleri şöyle sıralayabiliriz.

1.Antrenmanları çeşitlendirme: Fonksiyonel egzersizler, kilo vermek veya vücudunuzu şekillendirmekle ilgili değildir. Fonksiyonel egzersizler; kas gücünüzü, bağlarınızın gücünü, tepki sürenizi, zihinsel becerilerinizi artırır.

2.Egzersizler sırasında performansın izlenmesi ve ölçümü: Artık günümüzde birçok telefon ya da giyilebilir aksesuarlarda bu tip uygulamalar ile kolayca ölçüm ve izleme yapılabiliyor. Bu verileri kullanarak nefes gücünüzü, kalp ritminizi, tansiyon takibi yaparak hem motivasyonunuzu artırırsınız hem de gelişim sürecinizi takip edersiniz.

3.Bol su içmek daha doğrusu uygun miktarda su içmek: Su hepimiz için hayati öneme haizdir. Yeterli miktarda alınan su vücut dengesini, iyileşmesini, hücre yenilenmesini ve daha birçok fonksiyonun doğru çalışmasını sağlayacaktır. Spor yaparken hızlıca dehidratasyona (su yetmezliğine) girebilirsiniz. Bu durumda bayılma, bilinç bulanıklığı gibi tıbbi durumlar oluşabilir. Antrenman sırasında, öncesinde ve sonrasında su içmek önemlidir. Suyun fazlası da zararlıdır.

4.Antrenman sonrası dinlenme için yeterli zaman ayırın. Her antrenmanda küçük hasarlar oluşur. Vücudunuzun bunları iyileştirmesi için fırsat tanıyın. Yeterli dinlenme iyileşme dönemi yalnızca istenmeyen ağrıların hafifletilmesini sağlamakla kalmayıp, olası yaralanmaları da önlemeye yardımcı olur. Gerekli olursa yardımcı gıda ve gıda takviyelerinden faydalanabilirsiniz.

5.Enerji deponuzu tamamlayın. Uygun beslenme ile bu süreci destekleyin.

6.Germe egzersizleri, iyileşme sürecinde olumlu katkı sağlayacaktır.

7.Daha yoğun bir iyileşmeye ihtiyacınız varsa masaj tekniklerinden, doktorunuzun önereceği bazı enjeksiyon tekniklerinden destek alabilirsiniz.

8.Yoğun egzersizden sonra kaslarda lenfatik sıvı birikim olabilir. Bu da kas ağrısının temel nedenidir. Masajlar ve kupa uygulamaları bu konuda destek olabilir.

9.Performans artışına katkı sağlayan diğer bir unsur da beyninizi eğitmektir. İlk başta pek işe yarıyormuş gibi görünmese de zamanla tepki süresinde kısalma, hafızada güçlenme, kas hafızasında artış, kas ve göz koordinasyonunda artış sağlar.

10.Beslenme, önemli adımlardan biridir. Doğru besinler ile performansta ciddi artışlar elde edebilirsiniz. Ne zaman ne yemeniz gerektiği, hangi besinlerin tüketilmesi gerektiği konusunda daha detaylı bilgi sahibi olup, doğru yiyecekleri tercih etmeniz performansınızı artıracaktır.

11.Bazı gıda takviyelerinin performansı artırdığına dair çalışmalar mevcuttur. Bunlardan bazılarını aşağıda sıralayacağım.

12.Yeterli ve doğru uykunun performansa etkisi vardır.


Performansı etkileyen gıdalar:

1.Zihinsel performansın artmasına katkı sağlayanlar,

2.Dinlenme döneminde kullanılabilecekler,

3.Enerji ve performans artışına katkı sağlayanlar,

4.Yağ yakımını artırmaya yardımcı olanlar,

5.Oksidasyonu azaltan antioksidan desteği sağlayanlar olarak sınıflandırabiliriz.

 

Hangi gıda takviyesinin nasıl ve ne şekilde kullanılacağına doktorunuz karar vermelidir.

Performans artışını sağlamaya yardımcı olan uygulamalar nelerdir?

1.Ozon terapi:

Genel olarak eritrositlerin oksijen taşıma kapasitesini artırır,
Mitokondriyal fonksiyonların artmasına ve regülasyonuna yardımcı olur,
Kalp ve damar hücrelerinin fonksiyonlarını artırır,
İyileşme döneminde, inflamasyonun azalmasına yardımcı olur,
Vücudun antioksidan üretimini artırır, yoğun egzersiz sonrası oksidasyonu azaltır,
Glikoz metabolizmasını düzenlemeye yardımcı olur,
Yaralanmalarda doku iyileşmesini hızlandırmaya yardımcı olur,
Kas yorgunluğunun azaltılmasına katkı sağlar,
Kanın reolojik özelliğinde artış,
Hücresel detoksun artışına katkı sağlar,
ATP üretimini artırarak daha fazla enerji ve daha fazla iyileşme imkanı sunabilmektedir.

2.İv vitamin tedavileri: Bu tedavilerde performans artışına, yorgunluğa, iyileşme hedeflerine göre farklı seçeneklerde kullanılan vitaminler vardır.

3.Kupa tedavisi: Spor sonrası ağrıların hafifletilmesinde, kan dolaşımının artırılmasında, lenfatik dolaşımın artırılmasında kupa ve hacamat tedavisinden faydalanılabilmektedir. Vücuttaki inflamasyonun azaltılmasına yardımcı olurken, toksinlerin de atılmasına katkı sağlar.

4.Mezoterapi: bazı ilaçların cilde enjeksiyonuna dayanan bu tedavi yönteminde kas spazmlarının giderilmesi, kan akımının artırılması, ağrıların giderilerek daha hızlı iyileşmenin sağlanması hedeflenmektedir.

 

Performans artırmaya yönelik size özel tedavi seçenekleri hakkında detaylı bilgi almaya hazır mısınız? Detaylar ve bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Blog

Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerimiz ve yılların verdiği tecrübemizle sizler için “iyi” olan neyse en sağlıklı ve profesyonel şekilde uyguluyoruz. Hacamat, Ozon Terapi, Mezoterapi, Vitamin Takviyeleri, PRP uygulama, Kulak Akupunkturu, Kupa Terapi, Gençlik Aşısı, Botoks gibi daha birçok medikal estetik uygulamalarının nasıl olduğunu, kimlere uygulandığını ve özelliklerini blog yazılarımızın detaylarında bulabilirsiniz.

DİZ BAĞ YARALANMASI

Diz bağları, dizi bir arada tutan esnek bağ dokusundan oluşan kısa bantlardır. Dizin hareketini kontrol eder ve dizin stabilitesini sağlar. Genellikle ani spor yaralanmasında, kayak, basketbol gibi, trafik kazası gibi durumlarda bağ yaralanması ortaya çıkar.

SPOR ZORLANMALARINDA NELER YAPMALIYIZ?

Spor yapmak, sağlıklı ve aktif bir yaşamın bir parçası haline geldi. Zaman zaman spor yaparken bazı zorlanmalar ve hatta sakatlıklar yaşayabiliriz. Bu durumlarda neler yapmalıyız?

SPOR YAPARKEN PERFORMANS ARTIŞI NASIL SAĞLANIR?

Spor yaparken belirli hedeflerimiz vardır. Bunlar arasında; fiziksel görünüm, kilo verme, kas kitlesini artırma, daha sağlıklı olma, profesyonel müsabakalara hazırlanma gibi örnekler sayabiliriz. Hedefinize göre daha iyi sonuç almak için bazı yöntemleri kullanmak performansınızı artırabilir.

SPOR YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Sağlıklı bir yaşam tarzı olarak günlük rutinimizde sporun yeri yadsınamaz. Sağlıklı, uzun ve mutlu bir yaşam sporla daha mümkün hale gelmektedir. Sporun sağlığımız için iyi olduğunu hepimiz biliyoru

SELÜLİT TEDAVİLERİ GERÇEKTEN İŞE YARIYOR MU?

Artık selülit, kozmetik bir problemden çok ciddi sonuçları olabilen bir sağlık problemi olarak kabul edilmektedir.

MENİSKÜS (DİZİN İÇ BAĞI) YIRTILMASI

Menisküsü, dizin içinde alt ve üstteki kemiğimizi hareket sırasında adeta bir yastık gibi birbirine sürtmesini engelleyen iki adet hilal şeklinde bağ dokusu diski olarak tanımlayabiliriz

SPORCULAR İÇİN OZON TERAPİ

Ozon terapi ile ilgili sporcularda kas gelişimi, hız ve çeviklik üzerine araştırmalar yapılmaktadır. Ozon terapi; bazı cilt hastalıklarında, kronik hastalıklarda, bakteriyel ve viral enfeksiyonlarda, damar sağlığına etkileri yönünden birçok bilimsel çalışma yapılmaktadır.

ALIN ÇİZGİLERİNDEN NASIL KURTULABİLİRİM?

Alın kırışıklıkları cildin zamanla kollajen kaybına bağlı olarak, kasların aktivitesi ile belirgin hale gelmektedir. Kollajen ve elastin kaybına bağlı olarak cildimiz daha incelir ve hasara daha açık hale gelir.

BOTOKS

Botulinum toksini, yaşla birlikte dinamik çizgiler ve kırışıklıkların oluşmasını engelleyen, altındaki kasları gevşetmek için enjekte edilen bir ilaçtır.

GENÇLİK AŞISI

Yüzde, boyunda, el sırtında oluşan yaşlılığa bağlı ya da güneş ışınları yüzünden oluşan lekelenmeler, zamanla gelişen kırışıklar gençlik aşısı ile daha iyi hale getirilebilmektedir.

GLUTATYON

Doğada bulunan en etkili ve güçlü antioksidan olarak bilinen Glutatyon, tarih boyunca insan sağlığı için incelenmiştir. Doğada en güçlü antioksidan olarak etkisi bilinen Glutatyon; mantar, peynir, hindi eti, yumurta, tavuk, kavun, brokoli, domates, bamya, karnabahar, ceviz, ıspanak, greyfurt, kırmızı biber, elma, üzüm gibi besinlerde insan sağlığı açısından çokça bulunur.

DUDAK DOLGUSU

Dudaklar, sağlığı, gençliği ve çekiciliği yansıtan önemli bir yüz bölümüdür. Yaşla birlikte dudak hacmi azalmakta ve dudaklar daha küçük, daha kırışık ve kuru görünmeye başlayabilmektedir.

TERLEME TEDAVİSİ

Vücudun sıcaklığının belirli düzeyde tutulabilmesi için terleme son derece önemli bir mekanizmadır. Terleme özellikle sempatik sinir sistemi tarafından kontrol edilmektedir. El ve ayaklardaki ter bezleri korku, heyecan gibi durumlarda da ter salgılamaktadır.

PRP

PRP, "Platelet Rich Plasma - platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması" adı verilen tedavi yönteminin kısaltılmış ismidir.

VİTAMİN AŞISI

Vitaminler; cilt sağlığı, görünümü ve fonksiyonunu en iyi şekilde korumak için gereklidir. Bağışıklık sisteminizi güçlendiren vitaminler, ciltteki; akne, sedef hastalığı ve foto yaşlanma etkileri gibi çeşitli cilt rahatsızlıklarını yönetmek için de kullanılabilir.

VİTAMİN C TERAPİ

C vitamini veya askorbik asit, suda çözünür bir vitamindir. Metabolizmamız için gerekli olan ve vücudumuz tarafından üretilmeyen, kalorisiz organik bir maddedir. Suda çözünür bu nedenle idrarda hızla atılır. Bu nedenle, bu suda çözünen vitaminlerin günlük alımı, vücudun düzgün çalışması için gereklidir.

SAÇ PRP

Saç dökülmesi ve saçlı deride meydana gelen diğer bozuklukların belli başlı sebepleri mevcuttur. Bu sebeplere geçmeden önce sağlıklı saç köklerinin nasıl oluştuğunu ve PRP Tedavisinin dayandığı bir takım temelleri incelemek gerekir

SAÇ DOLGUSU

Saç sağlığını geri getirmek için son zamanlarda kullanılan en gözde tedavilerden olan Saç Dolgusu içeriğindeki saç derisine iyi gelen birleşenlerle kısa sürede istediğiniz sonucu almanızı sağlar.

TRİGEMİNAL NEVRALJİ

Trigeminal nevraljisi olan kişiler için yemek yeme, konuşma veya tıraş olma gibi günlük aktiviteler işkence gibi gelebilir. Bu günlük aktiviteler bile elektrik şoku, ağrı ve / veya yüzde yanma hissi veren sarsıntıları tetikleyebilir.

CİLTTE GÜNEŞ HASARI

Foto hasar, uzun süre güneşe maruz kalmanın bir sonucu olarak ortaya çıkan ince ve kaba kırışıklıklar, pürüzler, çiller ve renk değişiklikleri gibi cilt değişikliklerini tanımlar. Kısa vadede, bu kavurucu bir güneş yanığıyla mücadele etmek anlamına gelebilir.

SANCILI ADET GÖRME (DİSMENORE)

Dismenore, adet dönemindeki ağrı için kullanılan tıbbi terimdir. İki tür dismenore vardır: "birincil" ve "ikincil".

ERKEKLER İÇİN CİLT GENÇLEŞTİRME TRENDLERİ

Son birkaç yılda, erkek kozmetik tedavilerinin popülaritesi katlanarak arttı. Modern erkek için bakımlı olmak önemli bir detay.

CİNSEL İSTEKSİZLİK

ALFA LİPOİK ASİT (ALA)

Vücudunuz, sahip olduğunuz her hücrede bulunan doğal bir kimyasal olan alfa-lipoik asidi üretir. Takviyesi, hücresel hasarı önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olabilir ve ayrıca vücuttaki E ve C vitamini seviyelerini geri kazanmaya yardımcı olabilir.

NABIZ OKSİMETRESİ

Nabız oksimetresi, akıllı saatlerin yaygın kullanılmaya başlaması ile sıklıkla duyulan bir terimdir. Ama bu tam olarak nedir?

NEM AŞISI

Cilde esneklik kazandırarak yeni kırışıklık ve sarkmaların oluşumunu geciktirmek ve ciltteki su kaybından kaynaklanan kırışıklıkları, sarkmaları giderebilmek için Nem Aşısı uygulaması yapılmaktadır.

ÇENE DOLGUSU

Dermal dolgular, daha iyi şekil, oranlar ve tanım elde etmek için çene ve çevresindeki alanları yeniden şekillendirmek için kullanılabilmektedir.

TENİSÇİ DİRSEĞİ

Tıbbi adı "lateral epikondilit" tir. El bileğini geriye doğru çeken kasların ortak başlangıç noktası, dirseğin dış tarafındaki kemik çıkıntısıdır. Tekrarlayan zorlanmalara bağlı olarak bu bölgedeki kas-kemik bileşkesinde ortaya çıkan küçük yırtıklar ve zedelenmeler sonucu tenisçi dirseği oluşur.

FİBROMİYALJİ (KAS ROMATİZMASI)

Fibromiyalji (Kas romatizması) yorgunluk, uyku, hafıza ve ruh hali sorunlarının eşlik ettiği yaygın kas-iskelet ağrısı ile karakterize bir hastalıktır.

SAÇ DÖKÜLMESİ TEDAVİSİ

Saç dökülmesi, tek başına saçla ilgili bir sağlık sorunu olabildiği gibi başka hastalıkların seyri sırasında da görülebilir. Saçların büyüme, dinlenme ve dökülme evreleri vardır.

DERMAL DOLGU

Dermal dolgu, bölgeyi doldurmak veya dolgunlaştırmak amacıyla derinin üst, orta veya derin bölgesine enjekte edilen bir maddedir. Dolgu maddeleri, kırışıklıkları tedavi etmek ve yüze veya vücuda hacim kazandırmak için kullanılmaktadır.

TOPUK DİKENİ VE TOPUK AĞRISI

Ayak üstünde dururken ve yürürken her bir ayağınızın üzerine çok ciddi bir yük uygularsınız.

YANAK DOLGUSU

Yaşlandıkça yüzdeki hacim azalır, yanaklar genç dolgunluğunu kaybetmeye başlar ve bu da onların düzleşmesine ve sarkmasına neden olur. 

KRONİK YORGUNLUK SENDROMU

Nedeni tam olarak bilinmemektedir. Bazı viral hastalıklar, beslenme düzensizlikleri, vitamin eksiklikleri, aşırı stres, anti-oksidan kapasitenin azalması, bağışıklığın azalması, hormonal dengesizlikler, kalitesiz uyku gibi durumların etkili olabildiği düşünülmektedir. Ağır metal toksisitesi (vücutta birikimi), çevresel kirleticiler, küf, amalgam civa toksisitesi, elektronik ve elektromanyetik alanların da sebep olduğu düşünülmektedir.
Üzerinde çalıştığımız en son tedavi gelişmelerini gördünüz mü?
Son gelişmeler için bizi instagramda takip edin

PHP Social Stream: There is no feed data to display!

Online
Randevu