PRP

PRP, "Platelet Rich Plasma - platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması" adı verilen tedavi yönteminin kısaltılmış ismidir.

 

Bu uygulama bir kişiden alınan küçük miktardaki kanın özel bir tüpe konularak santrifüj işlemine tabi tutulduktan sonra bileşenlerine ayrıştırılması ve elde edilen az miktardaki platelet yönünden zenginleştirilmiş plazmanın, yine aynı kişiye bölgesel enjeksiyon yoluyla geri verilmesini temel alır.

PRP nasıl elde edilir ?

Kişiden alınan 10 cc gibi az bir miktar kan tüp içerisinde santrifüj cihazına yerleştirilir. Santrifüj cihazının görevi bizim için önemli olan kısmı ayrıştırabilmektir. Bu ayrışma sonucu santrifüj cihazından alınan kan hücreleri uygun yöntemler kullanılarak hasarlı bölgeye hekim tarafından uygulanır.

PRP uygulama alanları nelerdir ?

PRP; yüz, boyun, dekolte bölgesi, eller, bacak içleri, kollar gibi vücut bölümlerinde uygulanabilmektedir. Ortopedik ve romatolojik hastalıklarda, dirsek, el bileği, diz gibi eklem bölgelerine de uygulanabilmektedir.

PRP kaç seans uygulanır ?

Bu tip tedavilerde kişinin ihtiyacını belirlemek en önemli konudur. Uygulama bölgesi, kişinin yaşı, sorunu ne kadar süredir yaşadığı vb. pek çok etken göz önünde bulundurularak bir tedavi programı oluşturulmalıdır. Ancak tedavinin ortalama 3-6 seans uygulamak gerekmektedir. Bazı durumlarda idame tedavisi olarak işleme 6-8 ay sonra tek seanslık güçlendirme uygulamasıyla devam edilmesi önerilir. Bu bilgilerin netleştirilmesi ancak muayene sonucu mümkün olabilmektedir.

PRP seans aralıkları ne kadardır ?

Bu da yine seans sayısını belirlerken önem kazanan kriterlerle belirlenen bir konudur. Ortalama olarak 1-3 haftada bir kez işlem uygulanabilmektedir. Uygulama bölgesi ve tedavinin nasıl planlandığı, farklı uygulamalarla kombine edilip edilmediği de bu aralığı belirleyici önemli faktörler arasında yer almaktadır.

PRP uygulama süresi ne kadardır ?

Uygulama ortalama olarak 30-45 dk bir süre içerisinde tamamlanabileceğini söylemek mümkündür. İşlem sonrasında sosyal yaşamı etkileyebilecek ve günlük yaşantınıza devam etmenizde sorun oluşturabilecek durum oluşmamaktadır.

PRP uygulaması acı verir mi ?

PRP uygulamalarında işlem yapılacak bölgeye gerekli görülürse, ortalama 20 dk. öncesinde anestezik kremler kullanılarak lokal bir anestezi durumu sağlanır. Bu sayede mezoterapi ve napaj yöntemleriyle uygulanan işlem sırasında hastanın konforu açısından ciddi bir sorun oluşmamaktadır.

PRP allerjik reaksiyon gösterebilir mi ?

PRP uygulaması otolog bir uygulamadır. Yani dışarıdan herhangi bir yabancı madde verilmesi söz konusu değildir. Yapılan uygulamada tedavi amacı güden büyüme faktörleri kişinin kendi kanından ayrıştırıldığı için kişinin kendisine uygulanmasında herhangi bir reaksiyon oluştuğu bildirilmemiştir.

 

SAÇ UYGULAMASINDA PRP

Saç dökülmesi ve saçlı deride meydana gelen diğer bozuklukların belli başlı sebepleri mevcuttur. Bu sebeplere geçmeden önce sağlıklı saç köklerinin nasıl oluştuğunu ve PRP Tedavisinin dayandığı bir takım temelleri incelemek gerekir.

Sağlıklı bir saç kökünün devamlılığını sağlayabilmesi için doğru besinlerle ve yeteri miktarda beslenmesi şarttır. Saç köklerini besleyen kılcal damarlar kan dolaşımı ile ihtiyaç duyulan yapılandırıcı maddeleri saç köklerine taşırlar. Günümüzde ne yazık ki saç köklerinin ihtiyaç duyduğu beslenmeye engel olacak pek çok faktör mevcut. Bunları kişisel ve çevresel faktörler olarak ayırabiliriz. Kişisel faktörlerin başında genetik etkenler, dolaşım bozuklukları ve yaşlanma gelirken, çevresel faktörler sigara kullanımı, dengesiz beslenme, kullanılan kozmetik ürünler gibi konularda değerlendirilebilir.

PRP Saç Tedavisi bu olumsuz koşulların oluşturmuş olduğu saç dökülmesi, yağlanma, kepeklenme gibi problemleri kişinin kendi kanında mevcut olan onarıcı maddelerin saçlı bölgeye transfer edilmesiyle tedavi etme esasına dayanır. Kanda yer alan ve büyüme faktörü (growth faktör) olarak adlandırdığımız bu onarıcı ve yapılandırıcı maddeler, ayrıştırılıp saçlı deriye enjekte edilir.

PRP ile saç dökülmesi engellenebilir mi ?

Sağlıklı saçlara ve saçlı deriye sahip olmanın bir göstergesi tabi ki saç dökülmesinin son bulmasıdır.

Ancak genetik etken gibi bazı saç dökülmesi durumlarında dökülmenin çok daha ilerideki yaşlarda yaşanması da tedavinin amacı kapsamındadır. Bunu 2 yılda kaybedilmesi beklenen saçların ömrünü uzatmak şeklinde örneklendirebiliriz. Tedavi sonuçlarının ise tatmin edici düzeyde olduğunu gösteren bilimsel çalışmalar mevcuttur.

Saç dökülmesinde kaç seans uygulamak gerekir ?

Tedavilerde kişinin ihtiyacını belirlemek en önemli konudur. Uygulama bölgesi, kişinin yaşı, sorunu ne kadar süredir yaşadığı vb. pek çok etken dahilinde bir tedavi programı hekim tarafından oluşturulmalıdır. Ancak genel olarak ortalama 3-6 seans arasında uygulamanın etkili olduğu bildirilmektedir.

Kimler için PRP yararlı olabilir?

PRP, hem kadınlar, hem de erkekler için uygulanabilen bir yöntemdir. Yöntem, saç ekimi operasyonlarından sonra da yerleştirilen greftlerden maksimum sonuçlar almak için özellikle bazı hekimler tarafından önerilmektedir. Saçlarında dökülmeleri, çabuk kırılma, kepeklenme, aşırı yağlanma gibi saç problemleri olanlarda bu tedavi yöntemini kullanılabileceğine dair yayınlar vardır.

 

CİLT GENÇLEŞTİRME VE CİLT PROBLEMLERİNDE PRP

PRP, cilt gençleştirme yöntemlerinde uygulanabilir. Anti-aging cilt tedavilerinde kanda bulunan yapı taşlarının, cildimiz üzerindeki etkileri oldukça fazladır. Cildimiz yaşlanmaya ve sosyal yaşamdaki olumsuz koşullara karşı yaşamın her anında mücadele eder. Kendini yenilemeye, canlı görüntüsünü korumaya çalışır. Ancak bu mücadeleden başarıyla ayrılabilmesi için kan dolaşımıyla kendisine uğrayan yenileyici malzemeleri alması gerekir. Kişiye genel ifadesini veren cildimiz, kan dolaşımından yeterli maddeleri alamadığı zaman ciltte sarkma, lekelenme, kırışma gibi yapı bozukluklarına maruz kalır. Bu yapı bozukluğu cildin çatısını oluşturan kollajen ve elastin liflerin yenilenmesinin yavaşlamasının sonucudur. Yaşlanma, sosyal yaşamın etkileri, sigara kullanımı, hamilelik, dengesiz beslenme gibi olaylara bağlı olarak oluşan bu deformasyonları ortadan kaldırmak için PRP kullanılabilir.

Yüz gerginleştirme, kırışıklıkların azaltılması ve doldurulması, kontur düzeltme, gevşekliğin azaltılması, leke tedavisi, yaşlanmayı geciktirme gibi konularda yüz bölgesine uygulanan PRP nin bu problemleri azalttığına dair yayınlar vardır.

Bu uygulamadan sonra cildin gerginliği ve nemliliği artarken kırışıklıklar ile açık gözeneklerin sayısı azalabilmektedir.

PRP ile cilt yenileme hangi durumlarda etkilidir ?

Estetik amaçlı uygulamalarda yüz, boyun, dekolte, eller, bacak içleri, kollar gibi vücut bölgelerine uygulanabilir.

Lazer-peeling gibi uygulamalardan hemen sonra, derinin hızla yapılanmasını sağlamak,

Deride yıllarca ultraviyole ışınlarına maruz kalmanın sonucunda oluşan kırışıkların düzelmesi, çöküntülerin giderilmesi, esneklik ve parlaklığın kazandırılmasını sağlamak,

İyileşmesi uzun süren yara, çatlak ve deri niteliğinin zarar gördüğü durumların kontrolünü sağlamak,

Ciltteki sarkma, lekelenme, gözaltı kırışıklıkları, akne izleri, kol altı ve bacak kırışıklıkları, el bölgesindeki çatlamalar ve kırışıklıkları düzeltmek için kullanılabilir.

 

 

KAS VE EKLEM HASTALIKLARINDA PRP

Trombosit temelde kanın pıhtılaşmayı sağlayan elemanı olup içerisinde büyüme faktörü (Growth Factor) ve bazı doğal koruyucu maddeler içerir. PRP yöntemi ile trombositten zengin plazma elde edilir ve eklenen ilaçla trombositler aktive edilir. Böylece trombositlerin içerdikleri büyüme faktörlerinin açığa çıkması sağlanır. Hasarlanmanın olduğu kemik, kıkırdak gibi yapıların hücrelerini uyararak o bölgedeki iyileşmeyi hızlandırdığı gösterilmiştir. PRP 'nin özellikle diz kireçlenmelerinde görülen kıkırdak zedelenmeleri ve aşınmaları üzerine iyileştirici etkisi üzerine yayınlanmış çalışmalar vardır.

PRP hangi kas ve eklem hastalıklarında etkilidir ?

- Çene eklemi (TME sendromu)

- Omuz eklemi bağ zedelenmeleri

- Köprücük kemiği eklem ağrısı

- Omuz kaslarının zedelenmesi

- Dirsekte tenisçi ve golfçü dirseği hastalığı,

- El ve el bileği hastalıkları,

- Omurga/Sakroiliak eklemdeki hastalıklarda,

- Femur başı nekrozu,

- Diz ekleminde kireçlenme, kıkırdak hastalıkları, tendinitler,

- Ayak ve ayak bileği bağ lezyonları, aşil tendiniti gibi hastalıklarda etkisi ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır.

Uygulama öncesinde ve sonrasında ne yapmak gerekir ?

PRP uygulamasını gerçekleştirecek olan hekiminiz eğer antienflamatuar bir ilaç kullanıyorsanız uygulama öncesindeki birkaç günlük bir süre içinde ilaç alımına ara vermenizi isteyebilir. Uygulama sonrasında ise 24 saat boyunca her 2 -3 saatte bir, uygulamanın yapıldığı alana 20 dakika süreyle soğuk kompres yapılmasını isteyebilir. Ancak bunlar hekiminizin uygulamayla ilgili gözlem ve deneyimlerine bağlıdır. Hekim önerisine uygun davranmak doğru olacaktır.

Doku hasarını giderici etkinin sağlanması için kaç uygulama yapmak gerekir ?

Şu ana dek yapılan klinik çalışmalarda hasarlı doku içine 15-20 günden kısa olmayan aralıklarla yapılacak 2 veya 3 uygulamanın hedeflenen doku iyileşmesini hızlandırdığı ile ilgili yayınlar mevcuttur. Tabii ki bu iyileşme doku hasarının derecesi ile yakından ilişkilidir. Bazı klinik çalışmalarda bu kür 6 ay-1 yıl içinde tekrar yapılmıştır.

PRP uygulamasının sonuçları hemen görülür mü ?

Uygulamanın hemen ertesindeki birkaç gün içinde ağrının önemli ölçüde azaldığı hissedilebilir. Yapılan bazı çalışmalarda, ağrı yoğunluğunun günler içinde azaldığı ve işlevlerin yavaş yavaş yerine gelmeye başladığı bildirilmiştir. Genelde uygulamadan sonraki 2-6 hafta içinde giderek düzelme görüldüğü belirtilmektedir. Bazı hastalar ise uygulamadan sonraki 6 ila 9 ay arasındaki süre boyunca iyileşmenin devam ettiğini bildirmektedirler.

Uygulama sonrasında normal fiziksel aktivitelere dönüş ne zaman mümkün olur ?

Bu uygulama bir tür "hızlı tedavi" olarak değerlendirilmemelidir. PRP'nin doku iyileştirme süreci hasarlı dokunun iyileşmesi için belli bir sürenin geçmesi gerektiğini göstermektedir.

PRP uygulamasının yapılmasında sakınca olan kişiler var mıdır ?

Platelet sayısı yetersiz olan hastalarda, uygulamanın yapılacağı dokuda kanser gelişiminin gözlendiği hastalarda bu uygulama yapılamamaktadır.

PRP uygulamasında istenmeyen etkiler söz konusu mudur ?

Her uygulama kendine has bazı riskler taşıyabilir. PRP uygulamasında hastaya kendi kanından üretilen biyolojik bir materyal (PRP) verilmektedir. Yapılan işlem en temel biçimde yara iyileşmesi sürecini başlatmak ve hızlandırmaktır. Uygun koşullarda, amaca uygun materyal kullanılarak, kullanım talimatlarına uygun bir işlem yapıldığı takdirde istenmeyen bir etki ile karşılaşma olasılığı oldukça düşüktür. Görülebilecek yan etkiler konusunda hekiminizden bilgi almanız gerekmektedir.

 

Blog

Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerimiz ve yılların verdiği tecrübemizle sizler için “iyi” olan neyse en sağlıklı ve profesyonel şekilde uyguluyoruz. Hacamat, Ozon Terapi, Mezoterapi, Vitamin Takviyeleri, PRP uygulama, Kulak Akupunkturu, Kupa Terapi, Gençlik Aşısı, Botoks gibi daha birçok medikal estetik uygulamalarının nasıl olduğunu, kimlere uygulandığını ve özelliklerini blog yazılarımızın detaylarında bulabilirsiniz.

DİZ BAĞ YARALANMASI

Diz bağları, dizi bir arada tutan esnek bağ dokusundan oluşan kısa bantlardır. Dizin hareketini kontrol eder ve dizin stabilitesini sağlar. Genellikle ani spor yaralanmasında, kayak, basketbol gibi, trafik kazası gibi durumlarda bağ yaralanması ortaya çıkar.

SPOR ZORLANMALARINDA NELER YAPMALIYIZ?

Spor yapmak, sağlıklı ve aktif bir yaşamın bir parçası haline geldi. Zaman zaman spor yaparken bazı zorlanmalar ve hatta sakatlıklar yaşayabiliriz. Bu durumlarda neler yapmalıyız?

SPOR YAPARKEN PERFORMANS ARTIŞI NASIL SAĞLANIR?

Spor yaparken belirli hedeflerimiz vardır. Bunlar arasında; fiziksel görünüm, kilo verme, kas kitlesini artırma, daha sağlıklı olma, profesyonel müsabakalara hazırlanma gibi örnekler sayabiliriz. Hedefinize göre daha iyi sonuç almak için bazı yöntemleri kullanmak performansınızı artırabilir.

SPOR YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Sağlıklı bir yaşam tarzı olarak günlük rutinimizde sporun yeri yadsınamaz. Sağlıklı, uzun ve mutlu bir yaşam sporla daha mümkün hale gelmektedir. Sporun sağlığımız için iyi olduğunu hepimiz biliyoru

SELÜLİT TEDAVİLERİ GERÇEKTEN İŞE YARIYOR MU?

Artık selülit, kozmetik bir problemden çok ciddi sonuçları olabilen bir sağlık problemi olarak kabul edilmektedir.

MENİSKÜS (DİZİN İÇ BAĞI) YIRTILMASI

Menisküsü, dizin içinde alt ve üstteki kemiğimizi hareket sırasında adeta bir yastık gibi birbirine sürtmesini engelleyen iki adet hilal şeklinde bağ dokusu diski olarak tanımlayabiliriz

SPORCULAR İÇİN OZON TERAPİ

Ozon terapi ile ilgili sporcularda kas gelişimi, hız ve çeviklik üzerine araştırmalar yapılmaktadır. Ozon terapi; bazı cilt hastalıklarında, kronik hastalıklarda, bakteriyel ve viral enfeksiyonlarda, damar sağlığına etkileri yönünden birçok bilimsel çalışma yapılmaktadır.

ALIN ÇİZGİLERİNDEN NASIL KURTULABİLİRİM?

Alın kırışıklıkları cildin zamanla kollajen kaybına bağlı olarak, kasların aktivitesi ile belirgin hale gelmektedir. Kollajen ve elastin kaybına bağlı olarak cildimiz daha incelir ve hasara daha açık hale gelir.

BOTOKS

Botulinum toksini, yaşla birlikte dinamik çizgiler ve kırışıklıkların oluşmasını engelleyen, altındaki kasları gevşetmek için enjekte edilen bir ilaçtır.

GENÇLİK AŞISI

Yüzde, boyunda, el sırtında oluşan yaşlılığa bağlı ya da güneş ışınları yüzünden oluşan lekelenmeler, zamanla gelişen kırışıklar gençlik aşısı ile daha iyi hale getirilebilmektedir.

GLUTATYON

Doğada bulunan en etkili ve güçlü antioksidan olarak bilinen Glutatyon, tarih boyunca insan sağlığı için incelenmiştir. Doğada en güçlü antioksidan olarak etkisi bilinen Glutatyon; mantar, peynir, hindi eti, yumurta, tavuk, kavun, brokoli, domates, bamya, karnabahar, ceviz, ıspanak, greyfurt, kırmızı biber, elma, üzüm gibi besinlerde insan sağlığı açısından çokça bulunur.

DUDAK DOLGUSU

Dudaklar, sağlığı, gençliği ve çekiciliği yansıtan önemli bir yüz bölümüdür. Yaşla birlikte dudak hacmi azalmakta ve dudaklar daha küçük, daha kırışık ve kuru görünmeye başlayabilmektedir.

TERLEME TEDAVİSİ

Vücudun sıcaklığının belirli düzeyde tutulabilmesi için terleme son derece önemli bir mekanizmadır. Terleme özellikle sempatik sinir sistemi tarafından kontrol edilmektedir. El ve ayaklardaki ter bezleri korku, heyecan gibi durumlarda da ter salgılamaktadır.

PRP

PRP, "Platelet Rich Plasma - platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması" adı verilen tedavi yönteminin kısaltılmış ismidir.

VİTAMİN AŞISI

Vitaminler; cilt sağlığı, görünümü ve fonksiyonunu en iyi şekilde korumak için gereklidir. Bağışıklık sisteminizi güçlendiren vitaminler, ciltteki; akne, sedef hastalığı ve foto yaşlanma etkileri gibi çeşitli cilt rahatsızlıklarını yönetmek için de kullanılabilir.

VİTAMİN C TERAPİ

C vitamini veya askorbik asit, suda çözünür bir vitamindir. Metabolizmamız için gerekli olan ve vücudumuz tarafından üretilmeyen, kalorisiz organik bir maddedir. Suda çözünür bu nedenle idrarda hızla atılır. Bu nedenle, bu suda çözünen vitaminlerin günlük alımı, vücudun düzgün çalışması için gereklidir.

SAÇ PRP

Saç dökülmesi ve saçlı deride meydana gelen diğer bozuklukların belli başlı sebepleri mevcuttur. Bu sebeplere geçmeden önce sağlıklı saç köklerinin nasıl oluştuğunu ve PRP Tedavisinin dayandığı bir takım temelleri incelemek gerekir

SAÇ DOLGUSU

Saç sağlığını geri getirmek için son zamanlarda kullanılan en gözde tedavilerden olan Saç Dolgusu içeriğindeki saç derisine iyi gelen birleşenlerle kısa sürede istediğiniz sonucu almanızı sağlar.

TRİGEMİNAL NEVRALJİ

Trigeminal nevraljisi olan kişiler için yemek yeme, konuşma veya tıraş olma gibi günlük aktiviteler işkence gibi gelebilir. Bu günlük aktiviteler bile elektrik şoku, ağrı ve / veya yüzde yanma hissi veren sarsıntıları tetikleyebilir.

CİLTTE GÜNEŞ HASARI

Foto hasar, uzun süre güneşe maruz kalmanın bir sonucu olarak ortaya çıkan ince ve kaba kırışıklıklar, pürüzler, çiller ve renk değişiklikleri gibi cilt değişikliklerini tanımlar. Kısa vadede, bu kavurucu bir güneş yanığıyla mücadele etmek anlamına gelebilir.

SANCILI ADET GÖRME (DİSMENORE)

Dismenore, adet dönemindeki ağrı için kullanılan tıbbi terimdir. İki tür dismenore vardır: "birincil" ve "ikincil".

ERKEKLER İÇİN CİLT GENÇLEŞTİRME TRENDLERİ

Son birkaç yılda, erkek kozmetik tedavilerinin popülaritesi katlanarak arttı. Modern erkek için bakımlı olmak önemli bir detay.

CİNSEL İSTEKSİZLİK

ALFA LİPOİK ASİT (ALA)

Vücudunuz, sahip olduğunuz her hücrede bulunan doğal bir kimyasal olan alfa-lipoik asidi üretir. Takviyesi, hücresel hasarı önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olabilir ve ayrıca vücuttaki E ve C vitamini seviyelerini geri kazanmaya yardımcı olabilir.

NABIZ OKSİMETRESİ

Nabız oksimetresi, akıllı saatlerin yaygın kullanılmaya başlaması ile sıklıkla duyulan bir terimdir. Ama bu tam olarak nedir?

NEM AŞISI

Cilde esneklik kazandırarak yeni kırışıklık ve sarkmaların oluşumunu geciktirmek ve ciltteki su kaybından kaynaklanan kırışıklıkları, sarkmaları giderebilmek için Nem Aşısı uygulaması yapılmaktadır.

ÇENE DOLGUSU

Dermal dolgular, daha iyi şekil, oranlar ve tanım elde etmek için çene ve çevresindeki alanları yeniden şekillendirmek için kullanılabilmektedir.

TENİSÇİ DİRSEĞİ

Tıbbi adı "lateral epikondilit" tir. El bileğini geriye doğru çeken kasların ortak başlangıç noktası, dirseğin dış tarafındaki kemik çıkıntısıdır. Tekrarlayan zorlanmalara bağlı olarak bu bölgedeki kas-kemik bileşkesinde ortaya çıkan küçük yırtıklar ve zedelenmeler sonucu tenisçi dirseği oluşur.

FİBROMİYALJİ (KAS ROMATİZMASI)

Fibromiyalji (Kas romatizması) yorgunluk, uyku, hafıza ve ruh hali sorunlarının eşlik ettiği yaygın kas-iskelet ağrısı ile karakterize bir hastalıktır.

SAÇ DÖKÜLMESİ TEDAVİSİ

Saç dökülmesi, tek başına saçla ilgili bir sağlık sorunu olabildiği gibi başka hastalıkların seyri sırasında da görülebilir. Saçların büyüme, dinlenme ve dökülme evreleri vardır.

DERMAL DOLGU

Dermal dolgu, bölgeyi doldurmak veya dolgunlaştırmak amacıyla derinin üst, orta veya derin bölgesine enjekte edilen bir maddedir. Dolgu maddeleri, kırışıklıkları tedavi etmek ve yüze veya vücuda hacim kazandırmak için kullanılmaktadır.

TOPUK DİKENİ VE TOPUK AĞRISI

Ayak üstünde dururken ve yürürken her bir ayağınızın üzerine çok ciddi bir yük uygularsınız.

YANAK DOLGUSU

Yaşlandıkça yüzdeki hacim azalır, yanaklar genç dolgunluğunu kaybetmeye başlar ve bu da onların düzleşmesine ve sarkmasına neden olur. 

KRONİK YORGUNLUK SENDROMU

Nedeni tam olarak bilinmemektedir. Bazı viral hastalıklar, beslenme düzensizlikleri, vitamin eksiklikleri, aşırı stres, anti-oksidan kapasitenin azalması, bağışıklığın azalması, hormonal dengesizlikler, kalitesiz uyku gibi durumların etkili olabildiği düşünülmektedir. Ağır metal toksisitesi (vücutta birikimi), çevresel kirleticiler, küf, amalgam civa toksisitesi, elektronik ve elektromanyetik alanların da sebep olduğu düşünülmektedir.
Üzerinde çalıştığımız en son tedavi gelişmelerini gördünüz mü?
Son gelişmeler için bizi instagramda takip edin

PHP Social Stream: There is no feed data to display!

Online
Randevu