DERMAL DOLGU

Dermal dolgu, bölgeyi doldurmak veya dolgunlaştırmak amacıyla derinin üst, orta veya derin bölgesine enjekte edilen bir maddedir. Dolgu maddeleri, kırışıklıkları tedavi etmek ve yüze veya vücuda hacim kazandırmak için kullanılmaktadır.

 

Pek çok farklı tipte dolgu olmasına rağmen en popüler olanları hyaluronik asit (HA) dolgulardır. HA, ciltte zaten var olan bir maddedir; ana işlevlerinden biri cildi nemlendirmek ve dolgunlaştırmaktır. Kalıcı olmayan dolgu maddesidir. Kalıcı olan dolgu maddeleri de kullanılabilmektedir.

Dermal dolgular, onları farklı alanların tedavisi için daha uygun hale getiren farklı yapı ve kıvamlara sahip olabilir. Örneğin dudaklar için en iyi dolguyu seçerken, yumuşak, yüz ifadesiyle pürüzsüz hareket eden, örneğin dudaklarda gülümseme veya buruşma, dokuya nem katan bir dolgu kullanılmak daha iyi sonuç verebilmektedir. Yanaklar için en iyi dolguyu seçerken, elmacık kemiklerine daha sağlam ve hacim veren bir dolgu kullanılması daha iyi olmaktadır. Doğru uygulanan dolgu maddesi, ince, pürüzsüz ve doğal görünür.

Bir dizi farklı dermal dolgu markası mevcuttur. Her markanın farklı yoğunlukta dolguları bulunmaktadır. Dolgunun uygulanacağı anatomik alana göre farkı yoğunluk ve uygun dolgu seçimi yapılması gerekmektedir. Uygun marka ve yoğunluk kullanılmadığında istenen sonuçlar elde edilmesi mümkün olmamaktadır. Bu genellikle cildinize, tedavi edilecek alana ve elde etmeyi hedeflediğiniz sonuçlara bağlı olacaktır. Dermal dolgu uygulamalarında tedaviden fayda görecek alanları, hangi dolguların sizin için en uygun olacağını ve ne kadar dolgu kullanılması gerektiğinin planlamasını doktorunuzun karar vermesi gerekmektedir.

Dolgu maddesinin ürün güvenliği, ürünün FDA, CE, TÜV ve T.C. Sağlık Bakanlığının onayının olmasıdır.

Dolgu maddesi uygulaması öncesi size yapılacak ürün hakkında detaylı bilgi alınmalıdır.

Uygulama Alanları Nelerdir?

- Dudak kalınlaştırma ve dolgunlaştırma,

- Elmacık kemiği bölgesi yanak dolgunlaştırma,

- Kukla çizgileri, gülümseme çizgileri ve parantezler olan burun ve ağız kısmında bulunan ince ya da kalınlaşmış çizgileri yumuşatma,

- Dikey dudak çizgilerini yumuşatma veya yok etmede,

- Çene dolgunlaştırma,

- Yüzünüzde ince bulduğunuz kısımlarda simetri sağlama,

- Kaş kaldırma ve göz altı çöküntülü ve çizgili alanları doldurma,

- El sırtındaki yaşa bağlı kırışıklığı yok etmede popüler olarak kullanılmaktadır.

Nasıl Uygulanır?

Deri altına özel iğneler ve kanüller ile uygulanabilmektedir. Lokal anestezi kullanılabilmektedir. Cilt, temizlendikten sonra kendi özel enjektörleri ile cildin içine dokuyu dolduracak şekilde enjekte edilmektedir. Uygulama 15-30 dakika arasında yapılabilmektedir.

Hangi sıklıkta uygulanabilmektedir?

Kullanılan dolgu maddesinin kalıcılık süresi belirlemektedir. Hyaluronik asit dolguları genelikle 6 ay ile 1 yıl arasında kalıcılıkları olan maddelerdir. Dolgu maddeleri vücudun savunma sistemi tarafından zamanla temizlenmektedir. Bu nedenle dolgu maddesinin kaybolma süresi kişiye göre de değişmektedir.

Sonuçlar hemen görülebilir mi?

Enjeksiyondan sonra uygulama bölgesi genellikle biraz şişer. Bu, tedaviden hemen sonraki sonucun nihai sonuç olmayabileceği anlamına gelir. Şişlik tipik olarak birkaç gün içinde kendiliğinden düzelir. Tam sonuç, 1-3 hafta sonra daha net değerlendirilebilmektedir. İstediğiniz sonuca ulaşmak için ilk seanstan 2-4 hafta sonra rötuş yaptırmanız gerekebilmektedir.

Kimlere dolgu uygulaması yapılmaması gerekir?

- Gebelikte ve emzirme döneminde

- Uygulama alanında aktif enfeksiyonu olan hastalarda

- Otoimmün hastalıkları olanlarda

- İmmün yetmezlik hastalıkları

- İlaç alerjileri olan hastalarda dikkatli olunmalıdır.

Dolgu Maddesi Uygulamalarında İstenmeyen Yan Etkiler Nelerdir?

- Yetersiz ya da Fazla Miktarda Yapılan Dolgu Uygulamaları

- Dolgunun Uygulama Alanında Görünür Olması

- Uygulama Alanında Berelenme, Zedelenme, Morarma

- Basit Ödem

- Allerjik Ödem (Anjioödem)

- Kızarıklık

- Neovaskülarizasyon (Uygulama Alanında Yeni Damar Gelişimi)

- Hiperpigmentasyon (ciltte pigment artışı)

- Asimetri Gelişimi

- Dolgu Maddesinin Yer Değişimi

- Enfeksiyon

- Noduler Kitle Gelişimi

- Yabancı Cisim Reaksiyonu

- Dolaşım Sistemi İle İlgili Yan Etkiler

- Dolgu Maddesinin Damarlara Yaptığı Bası ve Buna Bağlı Gelişen yan etkiler görülebilmektedir.

Uygulama öncesi doktorunuzdan detaylı yan etkileri öğrenmeniz gerekmektedir.

 

 

 

 

Blog

Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerimiz ve yılların verdiği tecrübemizle sizler için “iyi” olan neyse en sağlıklı ve profesyonel şekilde uyguluyoruz. Hacamat, Ozon Terapi, Mezoterapi, Vitamin Takviyeleri, PRP uygulama, Kulak Akupunkturu, Kupa Terapi, Gençlik Aşısı, Botoks gibi daha birçok medikal estetik uygulamalarının nasıl olduğunu, kimlere uygulandığını ve özelliklerini blog yazılarımızın detaylarında bulabilirsiniz.

DİZ BAĞ YARALANMASI

Diz bağları, dizi bir arada tutan esnek bağ dokusundan oluşan kısa bantlardır. Dizin hareketini kontrol eder ve dizin stabilitesini sağlar. Genellikle ani spor yaralanmasında, kayak, basketbol gibi, trafik kazası gibi durumlarda bağ yaralanması ortaya çıkar.

SPOR ZORLANMALARINDA NELER YAPMALIYIZ?

Spor yapmak, sağlıklı ve aktif bir yaşamın bir parçası haline geldi. Zaman zaman spor yaparken bazı zorlanmalar ve hatta sakatlıklar yaşayabiliriz. Bu durumlarda neler yapmalıyız?

SPOR YAPARKEN PERFORMANS ARTIŞI NASIL SAĞLANIR?

Spor yaparken belirli hedeflerimiz vardır. Bunlar arasında; fiziksel görünüm, kilo verme, kas kitlesini artırma, daha sağlıklı olma, profesyonel müsabakalara hazırlanma gibi örnekler sayabiliriz. Hedefinize göre daha iyi sonuç almak için bazı yöntemleri kullanmak performansınızı artırabilir.

SPOR YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Sağlıklı bir yaşam tarzı olarak günlük rutinimizde sporun yeri yadsınamaz. Sağlıklı, uzun ve mutlu bir yaşam sporla daha mümkün hale gelmektedir. Sporun sağlığımız için iyi olduğunu hepimiz biliyoru

SELÜLİT TEDAVİLERİ GERÇEKTEN İŞE YARIYOR MU?

Artık selülit, kozmetik bir problemden çok ciddi sonuçları olabilen bir sağlık problemi olarak kabul edilmektedir.

MENİSKÜS (DİZİN İÇ BAĞI) YIRTILMASI

Menisküsü, dizin içinde alt ve üstteki kemiğimizi hareket sırasında adeta bir yastık gibi birbirine sürtmesini engelleyen iki adet hilal şeklinde bağ dokusu diski olarak tanımlayabiliriz

SPORCULAR İÇİN OZON TERAPİ

Ozon terapi ile ilgili sporcularda kas gelişimi, hız ve çeviklik üzerine araştırmalar yapılmaktadır. Ozon terapi; bazı cilt hastalıklarında, kronik hastalıklarda, bakteriyel ve viral enfeksiyonlarda, damar sağlığına etkileri yönünden birçok bilimsel çalışma yapılmaktadır.

ALIN ÇİZGİLERİNDEN NASIL KURTULABİLİRİM?

Alın kırışıklıkları cildin zamanla kollajen kaybına bağlı olarak, kasların aktivitesi ile belirgin hale gelmektedir. Kollajen ve elastin kaybına bağlı olarak cildimiz daha incelir ve hasara daha açık hale gelir.

BOTOKS

Botulinum toksini, yaşla birlikte dinamik çizgiler ve kırışıklıkların oluşmasını engelleyen, altındaki kasları gevşetmek için enjekte edilen bir ilaçtır.

GENÇLİK AŞISI

Yüzde, boyunda, el sırtında oluşan yaşlılığa bağlı ya da güneş ışınları yüzünden oluşan lekelenmeler, zamanla gelişen kırışıklar gençlik aşısı ile daha iyi hale getirilebilmektedir.

GLUTATYON

Doğada bulunan en etkili ve güçlü antioksidan olarak bilinen Glutatyon, tarih boyunca insan sağlığı için incelenmiştir. Doğada en güçlü antioksidan olarak etkisi bilinen Glutatyon; mantar, peynir, hindi eti, yumurta, tavuk, kavun, brokoli, domates, bamya, karnabahar, ceviz, ıspanak, greyfurt, kırmızı biber, elma, üzüm gibi besinlerde insan sağlığı açısından çokça bulunur.

DUDAK DOLGUSU

Dudaklar, sağlığı, gençliği ve çekiciliği yansıtan önemli bir yüz bölümüdür. Yaşla birlikte dudak hacmi azalmakta ve dudaklar daha küçük, daha kırışık ve kuru görünmeye başlayabilmektedir.

TERLEME TEDAVİSİ

Vücudun sıcaklığının belirli düzeyde tutulabilmesi için terleme son derece önemli bir mekanizmadır. Terleme özellikle sempatik sinir sistemi tarafından kontrol edilmektedir. El ve ayaklardaki ter bezleri korku, heyecan gibi durumlarda da ter salgılamaktadır.

PRP

PRP, "Platelet Rich Plasma - platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması" adı verilen tedavi yönteminin kısaltılmış ismidir.

VİTAMİN AŞISI

Vitaminler; cilt sağlığı, görünümü ve fonksiyonunu en iyi şekilde korumak için gereklidir. Bağışıklık sisteminizi güçlendiren vitaminler, ciltteki; akne, sedef hastalığı ve foto yaşlanma etkileri gibi çeşitli cilt rahatsızlıklarını yönetmek için de kullanılabilir.

VİTAMİN C TERAPİ

C vitamini veya askorbik asit, suda çözünür bir vitamindir. Metabolizmamız için gerekli olan ve vücudumuz tarafından üretilmeyen, kalorisiz organik bir maddedir. Suda çözünür bu nedenle idrarda hızla atılır. Bu nedenle, bu suda çözünen vitaminlerin günlük alımı, vücudun düzgün çalışması için gereklidir.

SAÇ PRP

Saç dökülmesi ve saçlı deride meydana gelen diğer bozuklukların belli başlı sebepleri mevcuttur. Bu sebeplere geçmeden önce sağlıklı saç köklerinin nasıl oluştuğunu ve PRP Tedavisinin dayandığı bir takım temelleri incelemek gerekir

SAÇ DOLGUSU

Saç sağlığını geri getirmek için son zamanlarda kullanılan en gözde tedavilerden olan Saç Dolgusu içeriğindeki saç derisine iyi gelen birleşenlerle kısa sürede istediğiniz sonucu almanızı sağlar.

TRİGEMİNAL NEVRALJİ

Trigeminal nevraljisi olan kişiler için yemek yeme, konuşma veya tıraş olma gibi günlük aktiviteler işkence gibi gelebilir. Bu günlük aktiviteler bile elektrik şoku, ağrı ve / veya yüzde yanma hissi veren sarsıntıları tetikleyebilir.

CİLTTE GÜNEŞ HASARI

Foto hasar, uzun süre güneşe maruz kalmanın bir sonucu olarak ortaya çıkan ince ve kaba kırışıklıklar, pürüzler, çiller ve renk değişiklikleri gibi cilt değişikliklerini tanımlar. Kısa vadede, bu kavurucu bir güneş yanığıyla mücadele etmek anlamına gelebilir.

SANCILI ADET GÖRME (DİSMENORE)

Dismenore, adet dönemindeki ağrı için kullanılan tıbbi terimdir. İki tür dismenore vardır: "birincil" ve "ikincil".

ERKEKLER İÇİN CİLT GENÇLEŞTİRME TRENDLERİ

Son birkaç yılda, erkek kozmetik tedavilerinin popülaritesi katlanarak arttı. Modern erkek için bakımlı olmak önemli bir detay.

CİNSEL İSTEKSİZLİK

ALFA LİPOİK ASİT (ALA)

Vücudunuz, sahip olduğunuz her hücrede bulunan doğal bir kimyasal olan alfa-lipoik asidi üretir. Takviyesi, hücresel hasarı önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olabilir ve ayrıca vücuttaki E ve C vitamini seviyelerini geri kazanmaya yardımcı olabilir.

NABIZ OKSİMETRESİ

Nabız oksimetresi, akıllı saatlerin yaygın kullanılmaya başlaması ile sıklıkla duyulan bir terimdir. Ama bu tam olarak nedir?

NEM AŞISI

Cilde esneklik kazandırarak yeni kırışıklık ve sarkmaların oluşumunu geciktirmek ve ciltteki su kaybından kaynaklanan kırışıklıkları, sarkmaları giderebilmek için Nem Aşısı uygulaması yapılmaktadır.

ÇENE DOLGUSU

Dermal dolgular, daha iyi şekil, oranlar ve tanım elde etmek için çene ve çevresindeki alanları yeniden şekillendirmek için kullanılabilmektedir.

TENİSÇİ DİRSEĞİ

Tıbbi adı "lateral epikondilit" tir. El bileğini geriye doğru çeken kasların ortak başlangıç noktası, dirseğin dış tarafındaki kemik çıkıntısıdır. Tekrarlayan zorlanmalara bağlı olarak bu bölgedeki kas-kemik bileşkesinde ortaya çıkan küçük yırtıklar ve zedelenmeler sonucu tenisçi dirseği oluşur.

FİBROMİYALJİ (KAS ROMATİZMASI)

Fibromiyalji (Kas romatizması) yorgunluk, uyku, hafıza ve ruh hali sorunlarının eşlik ettiği yaygın kas-iskelet ağrısı ile karakterize bir hastalıktır.

SAÇ DÖKÜLMESİ TEDAVİSİ

Saç dökülmesi, tek başına saçla ilgili bir sağlık sorunu olabildiği gibi başka hastalıkların seyri sırasında da görülebilir. Saçların büyüme, dinlenme ve dökülme evreleri vardır.

DERMAL DOLGU

Dermal dolgu, bölgeyi doldurmak veya dolgunlaştırmak amacıyla derinin üst, orta veya derin bölgesine enjekte edilen bir maddedir. Dolgu maddeleri, kırışıklıkları tedavi etmek ve yüze veya vücuda hacim kazandırmak için kullanılmaktadır.

TOPUK DİKENİ VE TOPUK AĞRISI

Ayak üstünde dururken ve yürürken her bir ayağınızın üzerine çok ciddi bir yük uygularsınız.

YANAK DOLGUSU

Yaşlandıkça yüzdeki hacim azalır, yanaklar genç dolgunluğunu kaybetmeye başlar ve bu da onların düzleşmesine ve sarkmasına neden olur. 

KRONİK YORGUNLUK SENDROMU

Nedeni tam olarak bilinmemektedir. Bazı viral hastalıklar, beslenme düzensizlikleri, vitamin eksiklikleri, aşırı stres, anti-oksidan kapasitenin azalması, bağışıklığın azalması, hormonal dengesizlikler, kalitesiz uyku gibi durumların etkili olabildiği düşünülmektedir. Ağır metal toksisitesi (vücutta birikimi), çevresel kirleticiler, küf, amalgam civa toksisitesi, elektronik ve elektromanyetik alanların da sebep olduğu düşünülmektedir.
Üzerinde çalıştığımız en son tedavi gelişmelerini gördünüz mü?
Son gelişmeler için bizi instagramda takip edin

PHP Social Stream: There is no feed data to display!

Online
Randevu