CİNSEL İSTEKSİZLİK

Libido

Cinsel dürtü kaybı (cinsel dürtü), hayatlarının bir noktasında beş erkek veya kadından birini etkileyen yaygın bir sorundur. Halk arasında Cinsel soğukluk olarak da bilinmektedir.

Genellikle stres, ani kayıplar, hamilelik, doğum veya emzirme gibi yaşamı değiştiren önemli olaylarla bağlantılıdır.

Cinsel istek seviyeleri yaşam boyunca değişir. Ayrıca ilginizin zaman zaman partnerinizin ilgisine uymaması da normaldir.

Libido ile ilgili endişeleriniz varsa, özellikle de azalan cinsel dürtü sizi rahatsız ediyorsa veya ilişkinizi etkiliyorsa, altta yatan nedenleri ve olası tıbbi veya psikolojik tedavileri tartışmak için doktorunuzla görüşmek için bir randevu alın.

İlişki sorunları

Dikkate almanız gereken ilk şey, ilişkinizde mutlu olup olmadığınızdır.

İlişki sorunları, cinsel istek kaybının en yaygın nedenleri arasındadır.

Partnerinizle bağlantı eksikliği, çözülmemiş çatışmalar veya kavgalar, cinsel ihtiyaçların ve tercihlerin zayıf iletişimi, güven sorunları ilişki sorunlarının bazılarıdır.

Doktorunuz, psikoseksüel danışmanlığın size fayda sağlayacağını düşünebilir. Bu durumda ilişki terapisi faydalı olabilmektedir.

Zihin durumunuz cinsel arzunuzu etkileyebilir. Aşağıdakiler de dahil olmak üzere, düşük cinsel dürtülerin birçok psikolojik nedeni vardır:

Psikolojik Nedenler

Anksiyete veya depresyon gibi zihinsel sağlık sorunları, finansal sıkıntılar veya iş stresi gibi stres, zayıf vücut görüntüsü, kendine güvensizlik, fiziksel veya cinsel istismar öyküsü, önceki olumsuz cinsel deneyimler de nedenler arasındadır.

Stres, endişe ve bitkinlik her şeyi tüketebilir ve mutluluğunuz üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Sürekli yorgun, stresli veya endişeli olduğunuzu hissediyorsanız, bazı yaşam tarzı değişiklikleri yapmanız veya tavsiye için doktorunuzla konuşmanız gerekebilir.

Depresyon

Depresyon, cinsel yaşamınız da dahil olmak üzere günlük yaşamınıza müdahale edecek kadar şiddetlidir.

Kendinizi düşük veya umutsuz hissediyorsanız ya da eskiden zevk aldığınız şeyleri yapmaya olan ilginizi veya zevkinizi kaybettiyseniz, depresyonda olabilirsiniz. Bu durumda, doktorunuzu görmek gerçekten önemlidir.

Bununla birlikte, düşük cinsel dürtü aynı zamanda birçok antidepresanın bir yan etkisi olabilir. Halihazırda antidepresan kullanıyorsanız ve farklı bir ilaca geçebileceğiniz için bunların sorunlarınıza neden olabileceğini düşünüyorsanız, doktorunuzla konuşun.

Uyuşturucu ve alkol

Fazla miktarda alkol içmek cinsel dürtülerinizi azaltabilir, bu nedenle alımınızı azaltmanız veya kesmeniz gerekebilir.

Alkol ve uyuşturucu kötüye kullanımı hakkında daha fazla bilgi edinin ve bu sorunu için nasıl destek alabileceğinizi öğrenin.

Yaşlanmak

Çoğu insan yaşlandıkça cinselliğe olan ilgisini kaybeder, özellikle de seks hormonlarının seviyelerinin düşmesi, yaşa bağlı sağlık sorunları veya ilaçların yan etkileri nedeniyle.

Özellikle yaşlı erkekler düşük testosteron seviyeleri geliştirebilir, bu da yorgunluğa, depresyona ve cinsel dürtüde azalmaya neden olabilir.

Bu konuda endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşun. Testosteron seviyenizi kontrol etmek için bir kan testi yapabilirler ve seviyeniz düşükse size tedaviler hakkında bilgi verebilirler.

Kadınlar menopoza yaklaşmaya başladıkça , kadınlık hormonu östrojen seviyeleri düşmeye başlar ve bu da libidoyu etkileyebilir.

Menopozun libido üzerinde bir etkisi olabileceğinden endişeleniyorsanız, doktorunuzla konuşun. Size uygunsa size bir hormon destek tedavisi (HRT) denemesi önerebilirler.

Hormonal problemler

Daha az yaygın olarak, düşük libido, yetersiz bir tiroidden kaynaklanabilir.

Doğum kontrolü

Bazı doğum kontrol yöntemleri libido kaybına neden olabilmektedir.

Doğum kontrolünüzün libido kaybına neden olduğundan endişeleniyorsanız , doktorunuzla veya yerel doğum kontrol kliniğinizle (veya aile sağlığı merkezleri) konuşun.

Diğer tıbbi durumlar

Kardiyovasküler hastalık , diyabet ve obezite gibi uzun vadeli (kronik) tıbbi durumlar da libidonuzu olumsuz etkileyebilir. Damarsal hastalıklar, sertleşme problemleri de ortaya çıkarabilmektedir.

İlaç tedavisi

Bazı ilaçlar bazen libidoyu azaltabilir, örneğin: bazı tansiyon ilaçları, bazı antidepresanlar, bazı mide ilaçları, bazı epilepsi ilaçları neden olabilmektedir.

Aldığınız ilacın azaltılmış cinsel dürtüden sorumlu olduğundan endişeleniyorsanız doktorunuza görünün. İlaçlarınızı gözden geçirebilir ve reçetenizi gerekirse libidonuzu daha az etkileyebilecek bir şeye değiştirebilirler.

Tedavi

Birçok nedeni hedefleyen bir tedavi yaklaşımından yararlanır. Öneriler arasında cinsel eğitim, danışmanlık ve bazen ilaç ve hormon tedavisi yer alabilir. Bazı ilaçlar kullanılabilir. Hormon tedavileri uygulanabilir.

Yaşam tarzı değişiklikleri yapılması gerekebilir. Bu kapsamda, egzersizler, stres azaltma yöntemleri, partnerinizle iletişim geliştirme çalışmaları, kötü alışkanlıklarda kurtulmak gibi değişiklikler faydalı olabilmektedir.

Doktorunuzun önereceği bazı gıda takviyeleri, hacamat, ozon terapi, akupunktur, vitamin takviyeleri gibi uygulamalar da tedaviye destek olarak kullanılabilmektedir.

 

Blog

Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerimiz ve yılların verdiği tecrübemizle sizler için “iyi” olan neyse en sağlıklı ve profesyonel şekilde uyguluyoruz. Hacamat, Ozon Terapi, Mezoterapi, Vitamin Takviyeleri, PRP uygulama, Kulak Akupunkturu, Kupa Terapi, Gençlik Aşısı, Botoks gibi daha birçok medikal estetik uygulamalarının nasıl olduğunu, kimlere uygulandığını ve özelliklerini blog yazılarımızın detaylarında bulabilirsiniz.

DİZ BAĞ YARALANMASI

Diz bağları, dizi bir arada tutan esnek bağ dokusundan oluşan kısa bantlardır. Dizin hareketini kontrol eder ve dizin stabilitesini sağlar. Genellikle ani spor yaralanmasında, kayak, basketbol gibi, trafik kazası gibi durumlarda bağ yaralanması ortaya çıkar.

SPOR ZORLANMALARINDA NELER YAPMALIYIZ?

Spor yapmak, sağlıklı ve aktif bir yaşamın bir parçası haline geldi. Zaman zaman spor yaparken bazı zorlanmalar ve hatta sakatlıklar yaşayabiliriz. Bu durumlarda neler yapmalıyız?

SPOR YAPARKEN PERFORMANS ARTIŞI NASIL SAĞLANIR?

Spor yaparken belirli hedeflerimiz vardır. Bunlar arasında; fiziksel görünüm, kilo verme, kas kitlesini artırma, daha sağlıklı olma, profesyonel müsabakalara hazırlanma gibi örnekler sayabiliriz. Hedefinize göre daha iyi sonuç almak için bazı yöntemleri kullanmak performansınızı artırabilir.

SPOR YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Sağlıklı bir yaşam tarzı olarak günlük rutinimizde sporun yeri yadsınamaz. Sağlıklı, uzun ve mutlu bir yaşam sporla daha mümkün hale gelmektedir. Sporun sağlığımız için iyi olduğunu hepimiz biliyoru

SELÜLİT TEDAVİLERİ GERÇEKTEN İŞE YARIYOR MU?

Artık selülit, kozmetik bir problemden çok ciddi sonuçları olabilen bir sağlık problemi olarak kabul edilmektedir.

MENİSKÜS (DİZİN İÇ BAĞI) YIRTILMASI

Menisküsü, dizin içinde alt ve üstteki kemiğimizi hareket sırasında adeta bir yastık gibi birbirine sürtmesini engelleyen iki adet hilal şeklinde bağ dokusu diski olarak tanımlayabiliriz

SPORCULAR İÇİN OZON TERAPİ

Ozon terapi ile ilgili sporcularda kas gelişimi, hız ve çeviklik üzerine araştırmalar yapılmaktadır. Ozon terapi; bazı cilt hastalıklarında, kronik hastalıklarda, bakteriyel ve viral enfeksiyonlarda, damar sağlığına etkileri yönünden birçok bilimsel çalışma yapılmaktadır.

ALIN ÇİZGİLERİNDEN NASIL KURTULABİLİRİM?

Alın kırışıklıkları cildin zamanla kollajen kaybına bağlı olarak, kasların aktivitesi ile belirgin hale gelmektedir. Kollajen ve elastin kaybına bağlı olarak cildimiz daha incelir ve hasara daha açık hale gelir.

BOTOKS

Botulinum toksini, yaşla birlikte dinamik çizgiler ve kırışıklıkların oluşmasını engelleyen, altındaki kasları gevşetmek için enjekte edilen bir ilaçtır.

GENÇLİK AŞISI

Yüzde, boyunda, el sırtında oluşan yaşlılığa bağlı ya da güneş ışınları yüzünden oluşan lekelenmeler, zamanla gelişen kırışıklar gençlik aşısı ile daha iyi hale getirilebilmektedir.

GLUTATYON

Doğada bulunan en etkili ve güçlü antioksidan olarak bilinen Glutatyon, tarih boyunca insan sağlığı için incelenmiştir. Doğada en güçlü antioksidan olarak etkisi bilinen Glutatyon; mantar, peynir, hindi eti, yumurta, tavuk, kavun, brokoli, domates, bamya, karnabahar, ceviz, ıspanak, greyfurt, kırmızı biber, elma, üzüm gibi besinlerde insan sağlığı açısından çokça bulunur.

DUDAK DOLGUSU

Dudaklar, sağlığı, gençliği ve çekiciliği yansıtan önemli bir yüz bölümüdür. Yaşla birlikte dudak hacmi azalmakta ve dudaklar daha küçük, daha kırışık ve kuru görünmeye başlayabilmektedir.

TERLEME TEDAVİSİ

Vücudun sıcaklığının belirli düzeyde tutulabilmesi için terleme son derece önemli bir mekanizmadır. Terleme özellikle sempatik sinir sistemi tarafından kontrol edilmektedir. El ve ayaklardaki ter bezleri korku, heyecan gibi durumlarda da ter salgılamaktadır.

PRP

PRP, "Platelet Rich Plasma - platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması" adı verilen tedavi yönteminin kısaltılmış ismidir.

VİTAMİN AŞISI

Vitaminler; cilt sağlığı, görünümü ve fonksiyonunu en iyi şekilde korumak için gereklidir. Bağışıklık sisteminizi güçlendiren vitaminler, ciltteki; akne, sedef hastalığı ve foto yaşlanma etkileri gibi çeşitli cilt rahatsızlıklarını yönetmek için de kullanılabilir.

VİTAMİN C TERAPİ

C vitamini veya askorbik asit, suda çözünür bir vitamindir. Metabolizmamız için gerekli olan ve vücudumuz tarafından üretilmeyen, kalorisiz organik bir maddedir. Suda çözünür bu nedenle idrarda hızla atılır. Bu nedenle, bu suda çözünen vitaminlerin günlük alımı, vücudun düzgün çalışması için gereklidir.

SAÇ PRP

Saç dökülmesi ve saçlı deride meydana gelen diğer bozuklukların belli başlı sebepleri mevcuttur. Bu sebeplere geçmeden önce sağlıklı saç köklerinin nasıl oluştuğunu ve PRP Tedavisinin dayandığı bir takım temelleri incelemek gerekir

SAÇ DOLGUSU

Saç sağlığını geri getirmek için son zamanlarda kullanılan en gözde tedavilerden olan Saç Dolgusu içeriğindeki saç derisine iyi gelen birleşenlerle kısa sürede istediğiniz sonucu almanızı sağlar.

TRİGEMİNAL NEVRALJİ

Trigeminal nevraljisi olan kişiler için yemek yeme, konuşma veya tıraş olma gibi günlük aktiviteler işkence gibi gelebilir. Bu günlük aktiviteler bile elektrik şoku, ağrı ve / veya yüzde yanma hissi veren sarsıntıları tetikleyebilir.

CİLTTE GÜNEŞ HASARI

Foto hasar, uzun süre güneşe maruz kalmanın bir sonucu olarak ortaya çıkan ince ve kaba kırışıklıklar, pürüzler, çiller ve renk değişiklikleri gibi cilt değişikliklerini tanımlar. Kısa vadede, bu kavurucu bir güneş yanığıyla mücadele etmek anlamına gelebilir.

SANCILI ADET GÖRME (DİSMENORE)

Dismenore, adet dönemindeki ağrı için kullanılan tıbbi terimdir. İki tür dismenore vardır: "birincil" ve "ikincil".

ERKEKLER İÇİN CİLT GENÇLEŞTİRME TRENDLERİ

Son birkaç yılda, erkek kozmetik tedavilerinin popülaritesi katlanarak arttı. Modern erkek için bakımlı olmak önemli bir detay.

CİNSEL İSTEKSİZLİK

ALFA LİPOİK ASİT (ALA)

Vücudunuz, sahip olduğunuz her hücrede bulunan doğal bir kimyasal olan alfa-lipoik asidi üretir. Takviyesi, hücresel hasarı önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olabilir ve ayrıca vücuttaki E ve C vitamini seviyelerini geri kazanmaya yardımcı olabilir.

NABIZ OKSİMETRESİ

Nabız oksimetresi, akıllı saatlerin yaygın kullanılmaya başlaması ile sıklıkla duyulan bir terimdir. Ama bu tam olarak nedir?

NEM AŞISI

Cilde esneklik kazandırarak yeni kırışıklık ve sarkmaların oluşumunu geciktirmek ve ciltteki su kaybından kaynaklanan kırışıklıkları, sarkmaları giderebilmek için Nem Aşısı uygulaması yapılmaktadır.

ÇENE DOLGUSU

Dermal dolgular, daha iyi şekil, oranlar ve tanım elde etmek için çene ve çevresindeki alanları yeniden şekillendirmek için kullanılabilmektedir.

TENİSÇİ DİRSEĞİ

Tıbbi adı "lateral epikondilit" tir. El bileğini geriye doğru çeken kasların ortak başlangıç noktası, dirseğin dış tarafındaki kemik çıkıntısıdır. Tekrarlayan zorlanmalara bağlı olarak bu bölgedeki kas-kemik bileşkesinde ortaya çıkan küçük yırtıklar ve zedelenmeler sonucu tenisçi dirseği oluşur.

FİBROMİYALJİ (KAS ROMATİZMASI)

Fibromiyalji (Kas romatizması) yorgunluk, uyku, hafıza ve ruh hali sorunlarının eşlik ettiği yaygın kas-iskelet ağrısı ile karakterize bir hastalıktır.

SAÇ DÖKÜLMESİ TEDAVİSİ

Saç dökülmesi, tek başına saçla ilgili bir sağlık sorunu olabildiği gibi başka hastalıkların seyri sırasında da görülebilir. Saçların büyüme, dinlenme ve dökülme evreleri vardır.

DERMAL DOLGU

Dermal dolgu, bölgeyi doldurmak veya dolgunlaştırmak amacıyla derinin üst, orta veya derin bölgesine enjekte edilen bir maddedir. Dolgu maddeleri, kırışıklıkları tedavi etmek ve yüze veya vücuda hacim kazandırmak için kullanılmaktadır.

TOPUK DİKENİ VE TOPUK AĞRISI

Ayak üstünde dururken ve yürürken her bir ayağınızın üzerine çok ciddi bir yük uygularsınız.

YANAK DOLGUSU

Yaşlandıkça yüzdeki hacim azalır, yanaklar genç dolgunluğunu kaybetmeye başlar ve bu da onların düzleşmesine ve sarkmasına neden olur. 

KRONİK YORGUNLUK SENDROMU

Nedeni tam olarak bilinmemektedir. Bazı viral hastalıklar, beslenme düzensizlikleri, vitamin eksiklikleri, aşırı stres, anti-oksidan kapasitenin azalması, bağışıklığın azalması, hormonal dengesizlikler, kalitesiz uyku gibi durumların etkili olabildiği düşünülmektedir. Ağır metal toksisitesi (vücutta birikimi), çevresel kirleticiler, küf, amalgam civa toksisitesi, elektronik ve elektromanyetik alanların da sebep olduğu düşünülmektedir.
Üzerinde çalıştığımız en son tedavi gelişmelerini gördünüz mü?
Son gelişmeler için bizi instagramda takip edin

PHP Social Stream: There is no feed data to display!

Online
Randevu